Kattoremontti

Katto suojaa omaisuuttasi ja myös perheesi terveyttä

Katto on kokonaisuus, katemateriaalin ja kattorakenteen lisäksi siihen kuuluvat:

 • aluskate, läpiviennit, pellitykset, turvatuotteet, räystäskourut ja syöksyt sekä laudoitukset.
 • Ota yhteys kattoasiantuntijaan, jos olet epävarma kattosi kunnosta, sillä katto suojaa tärkeintä omaisuuttasi.

  vanha-katto

  Milloin viimeksi kävit katolla tarkistamassa kattosi kunnon?

  • Vuotaako katto?
  • Onko katemateriaali rikkoutunut?
  • Kasvaako katosta sammalta?

  Ränsistyneen katon uusiminen muutta koko taloisi ilmeen ja kasvattaa sen arvoa. Piilevät vuodot voivat auíheuttaa pahimmillaan korvaamattomia vahinkoja, joten katon kunnon seuraaminen säännöllisesti on tärkeää.

  Katto voi olla jo alunperin väärin tai puutteellisesti toteutettu: 

  • ilmanvaihto puutteellista
  • kattopeltien kiinnitys nauloilla
  • pellityksiä puuttuu
  • aluskate väärin asennettu tai puuttuu jne.

  Käymme katon ongelmakohdat kanssasi läpi kattokartoituksen yhteydessä.

  katto-nauloilla

  Tarvitseeko talosi lämmöneristettä?

  Kattoremontin yhteydessä on järkevää tehdä yläpohjan lisälämmöneristys. Hoidamme eristeen lisäyksen joko puhallusvillalla tai levyvillalla – tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

  Olisiko katon tarkastuksen aika?

  Onko kattosi vuosikymmeniä vanha ja epäilet sen kuntoa. Teemme kattokartoituksen, saat yhteenvedon kattosi kunnosta korjausehdotuksineen ja tarjouksen kattoremontista.

  Kattoremontti myös talvella

  Vuodenaika ei aseta rajoituksia kattoremontin toteutukselle. Pakkaskeli on parempi kuin sadesää eikä lumi ole ongelma. Kattoremontti toteutetaan osissa ja puretulle lappeelle asennetaan aina päivän aikana aluskate, joten riskiä kosteusvaurioiden syntymiseen ei ole. 

  Kattokartoitus

  Kattoremontti alkaa huolellisella kattokartoituksella, jossa käydään läpi kaikki kattoremonttiin liittyvät asiat

  1. Katon ketemateriaalien kunnon silmämääräinen tarkastaminen

  2. Läpivientien ja pellitysten tarkastaminen

  3. Tikkaiden, kattosiltojen ja lumiesteiden tarkastaminen

  4. Sadevesijärjestelmän tarkastaminen

  5. Kattorakenteen tarkastaminen

  6. Aluskatteen kunnon arviointi

  7. Kattorakenteen tuulettumisen arviointi

  8. Räystäslautojen kunnon tarkistus

  9. Yläpohjan lisälämmöneristyksen tarve

  Mikäli kattorakenteita ei pääse kartoitusvaiheessa kunnolla tarkistamaan, voi katon purku tuoda esiin yllätyksiä, jotka aiheuttavat mahdollisesti lisäkustannuksia. Informoimme sinua välittömästi ja neuvottelemme kanssasi toteutustavasta.

  Kattokartoitus

  Teemme kattokartoituksen pohjalta yhteenvedon kattosi kunnosta, korjaussuunnitelman sekä yksityiskohtaisen työselosteen ja kiinteähintaisen tarjouksen.

  Kattomateriaalit

  Asennamme osana kattoremonttia ajanmukaiset tikkaat, lapetikkaa, kattosillat, lumiesteet ja sadevesijärjestelmät, joten kattosi täyttää kaikki vaatimukset.

  Tiilikatot ovat yleensä ladottu betonikattotiilestä. Tiilikaton laskennallinen käytöikä on 30 - 50 vuotta, mutta yksittäiset kattotiilet saattavat rikkoutua helposti, joten tiilikaton kuntoa on syytä seurata säännöllisillä tarkastuksilla. Tiilikatto vaatii kattorakenteelta paljon, sillä tiili on materiaalina painavaa, joten kattorakenteen tarkistaminen ja kunto on tärkeää. Ota yhteyttä jos epäilet tiilikattosi kuntoa.

  Tiilikatot

  Tiilikatot ovat yleensä ladottu betonikattotiilestä. Tiilikaton laskennallinen käytöikä on 30 – 50 vuotta, mutta yksittäiset kattotiilet saattavat rikkoutua helposti, joten tiilikaton kuntoa on syytä seurata säännöllisillä tarkastuksilla. Tiilikatto vaatii kattorakenteelta paljon, sillä tiili on materiaalina painavaa, joten kattorakenteen tarkistaminen ja kunto on tärkeää. Ota yhteyttä jos epäilet tiilikattosi kuntoa.
  Tiilikuvioinen muotolevy ja erilaiset poimulevyt ovat suosituimpia peltikattomateriaaleja. Uusi katto syntyy nopeasti ja värivaihtoehtoja on paljon. Levyt kiinnitetään ruuveilla, joten rakenne on kestävä.
Vanha nouloilla kiinnitetty katto kannattaa uusia, sillä naulat ovat yleensä kosteusvaihteluiden vuoksi nousseet ja sisältävät vuotoriskin.
Muoto- ja poimulevyt ovat hyvä vaihtoehto myös huopa- ja mineriittikatteille.

  Muoto- ja poimukatteet

  Tiilikuvioinen muotolevy ja erilaiset poimulevyt ovat suosituimpia peltikattomateriaaleja. Uusi katto syntyy nopeasti ja värivaihtoehtoja on paljon. Levyt kiinnitetään ruuveilla, joten rakenne on kestävä. Vanha nouloilla kiinnitetty katto kannattaa uusia, sillä naulat ovat yleensä kosteusvaihteluiden vuoksi nousseet ja sisältävät vuotoriskin. Muoto- ja poimulevyt ovat hyvä vaihtoehto myös huopa- ja mineriittikatteille.
  Helsingin-Puupalvelu-logo
  Janla-logo
  VILPE-Innovative-and-Easy
  Ormax-logo-tiilikatto
  Kiinnike-Kolmio-logo
  wurth-logo
  Käytämme korkealaatuista SSAB:n peltiä, jolle myönnämme 20 vuoden takuun. Konesaumakatto on mahdollista toteuttaa myös kuparipellillä, jolloin kattosi on materiaalin puolesta lähes ikuinen.

  Peltikatto

  Käytämme korkealaatuista SSAB:n peltiä, jolle myönnämme 20 vuoden takuun. Konesaumakatto on mahdollista toteuttaa myös kuparipellillä, jolloin kattosi on materiaalin puolesta lähes ikuinen.
  Perinteinen konesaumakatto mahdollistaa monimuotoiset ja yksilölliset kattomuodot sekä loivemman kattokulman, sillä konesaumakatto on täysin tiivis. Konesaumapellin hyötyleveys on 535 mm ja pellin paksuus 0,5 - 0,6 mm.

  Konesaumakatto

  Perinteinen konesaumakatto mahdollistaa monimuotoiset ja yksilölliset kattomuodot sekä loivemman kattokulman, sillä konesaumakatto on täysin tiivis. Konesaumapellin hyötyleveys on 535 mm ja pellin paksuus 0,5 – 0,6 mm.
  Lukkosaumakatto on nykyään erittäin suosittu. Se muistuttaa ulkoasultaan konesaumakattoa, mutta on nopeampi ja helpompi rakentaa ja siten myös edullisempi. Lukkosaumapellin hyötyleveys on 505 mm ja pellin paksuus 0,6 mm. Sauman korkeus on 25 mm.

  Lukkosaumakatto

  Lukkosaumakatto on nykyään erittäin suosittu. Se muistuttaa ulkoasultaan konesaumakattoa, mutta on nopeampi ja helpompi rakentaa ja siten myös edullisempi. Lukkosaumapellin hyötyleveys on 505 mm ja pellin paksuus 0,6 mm. Sauman korkeus on 25 mm.

  Tilaa kuntoarvio katollesi!

  Kutsu meidät tarkistamaan kotisi tai kiinteistönne katon kunto ja kattoremontin tarve. Jos kattosi kaipaa remonttia, kerromme laadukkaimman vaihtoehdon ja saat hyvän tarjouksen. 
  Arviokäynti on nopea ja vaivaton eikä sido sinua mihinkään.